Færdsel
En hastighed på 20 km/t skal overholdes overalt i området.
Kør ekstra forsigtigt i tøbrudsperioder, hvor vejene er meget sårbare.
Snerydning vil ikke finde sted. Vinterlåsen, som alle parceller har nøgle til, vil være påsat kæden ud til Langelinie fra 1.10. til 1.4., så denne adgangsvej kan bruges, hvis vejen fra Brentebakkevej er lukket på grund af sne.
Parkering
Biler skal parkeres på egen grund og der skal kunne parkeres mindst én bil på hver grund.
Hvis gæsters biler ikke kan parkeres på egen grund, må der parkeres på friarealerne.
Parkering må aldrig være til gene for andre.
Friarealer
Fælles-/friarealer er lovmæssigt bestemt og ejes og vedligeholdes af foreningen. Medlemmerne har pligt til at vedligeholde arealet 1 meter ud for egen grund af hensyn til den efterfølgende klipning med større maskiner og at klippe og vedligeholde beplantningen på begge sider, maks. højde 1,8 meter. Rabatter skal bestå af græs, jord eller småsten.
Ejere af grunde, der støder op til friarealer, har således pligt til at holde øje med disse og sørge for, at levende hegn i skel ikke vokser ud på friarealet. Friarealer, herunder stier, passager og rabatter må ikke beplantes.
NB:
Er man i tvivl om afgrænsningen af friarealer, herunder mindre græsstykker eller “trekanter”, skal man henvende sig til bestyrelsen.
Der må ikke ændres på veje og stier, og det er ikke tilladt at inddrage friarealer til egen grund.
Der må jf. vedtægterne § 6 ikke deponeres nogen form for affald eller materialer på friarealerne. Tilsvarende må der må ikke henstilles campingvogne/autocampere o.l. eller opslås telte på friarealerne og på forstranden.
Leg på friarealerne er tilladt, men legeredskaber må ikke opstilles der, ligesom båltænding på disse arealer må ikke finde sted (det fælles Sct. Hans bål er eneste undtagelse).
Renovation
Affald
Vand
Eventuelle restriktioner, – herunder forbud mod bilvask og havevanding bekendtgøres ved opslag i området, og restriktionerne skal overholdes.
Husdyr
Ejeren skal sørge for at fjerne efterladenskaber både fra friarealer og fra stranden.
Støj
Efter kl. 20 skal al maskinstøj, hamren og banken ophøre.
Udendørs brug af radioer og lignende bør gøres hensynsfuldt.
Grundene
Enhver grund skal jf. vedtægterne § 6 holdes i pæn og ryddelig stand.
Større træer og buske skal holdes i en højde eller beskæres således, at de kun kaster skygge på egen parcel, friareal eller vej, og ejeren har pligt til ved nyplantning og ved jævnlig beskæring af eksisterende træer og buske, at tage hensyn til naboer og de bagved liggende parceller. Adskillelse mellem de enkelte grunde sker ved naturlige hegn. Hvis man etablerer træhegn, fjerner hæk eller gammelt stakit, skal disse erstattes af ny hæk eller hegn, som skal begrønnes ved klatre og/eller slyngplanter for at bidrage til områdets grønne udtryk. Naturlige hegn mellem nabogrunde kan efter skriftlig aftale mellem naboer erstattes af træhegn. Eventuelle træhegn mod vej skal altid begrønnes.
NB:
Generalforsamlingen har i 2024 besluttet at alle grundejere med hegn til fællesarealer eller vej har 5 år fra årets generalforsamling – dvs. senest inden udgangen af juni 2029 – til at beplante hegn eller etablere ny hæk.
Hække, plankeværk, mur eller andet i skel mod nabogrund, parcel eller vej må ikke overstige 1,8 m, tilsvarende hegnslovens bestemmelser. Er der niveauforskel mellem hegnets sider, måles de 1,8 m fra “naturligt terræn”, tilsvarende hegnslovens bestemmelser. Er der uenighed om forløbet af “naturligt terræn”, skal de involverede parter lade skellet opmåle af en landmåler. Udgiften til opmåling af skellet betales af “den tabende part”.
Såfremt 3 eller flere naboer eller bagved liggende parceller af denne grundejerforening klager over forholdene på en grund, og bestyrelsen finder klagen berettiget ifølge ordensreglerne, kan bestyrelsen pålægge anpartsejeren at bringe de påklagede forhold i orden.
Forinden klagen forlægges bestyrelsen, skal klagerne dog selv have taget kontakt til den der klages over og forhandlet med denne om at bringe det forhold, der klages over til ophør.
Hvis enighed ikke kan opnås og klagen fastholdes, fremsendes klagen derefter til bestyrelsen med oplysning om hvorfor der ikke kan opnås enighed om det påklagede forhold.
Skelændring
– Naboernes skriftlige samtykke.
– Bestyrelsens skriftlige samtykke.
– Betaling af omkostninger til landinspektør for opmåling og rettelse af kort.
– Betaling af kr. 1.000 til grundejerforeningen for sagens behandling.
Stranden
Anpartsejere der ønsker at have båd på stranden, skal forsyne båden med et let læseligt nummer, som udleveres af bestyrelsesformanden.
Båden skal altid trækkes helt op i marehalmen men på vandsiden af diget, og hvis båden er forsynet med mast, skal den nedtages.
Båden må ikke stå på trailer/vogn.
Bilkørsel på strandarealet er ikke tilladt
Ridning overalt på grundejerforeningens område er forbudt.